Barva v krasu

Čapljinski slikar Trpimir Grgić izlagao u Mariboru

Trpimir Grgić iz Čapljine svoju 14. samostalnu izložbu postavio je u Mariboru.
Kultura / Umjetnost | 20. 03. 2019. u 09:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Akademski slikar iz Čapljine Trpimir Grgić upriličio je svoju 14. samostalnu izložbu pod nazivom ''Boja u kršu'' (Barva v krasu) u Mariboru u galeriji Vetrinjski pod organizacijom hrvatskog kulturnog društva Maribor.

Likovni kritičar Mario Berdič je napisao predgovor za izložbu gdje između ostalog kaže:  ''Grgić stvara likovno izražajne i vrlo karakteristične krajolike i vedutne cikluse, koji se više ili manje nadovezuju na njegovu rodnu Hercegovinu.

Najnoviji ciklus bitno odstupa od njegove prošle faze, jer se radi o potpuno drugačijim apstraktno asocijativnim pejzažima, koje stvara koristeći široke, žestoke poteze kistom, a površinu slike nadopunjuje akcijskim razlijevanjem boje koji dodatno pojačava dinamično ekspresionistički dojam umjetničke cjeline''.

Autor izložbe je istaknuo da je zadovoljan istom, a u Mariboru se predstavio novim ciklusom od 20-ak radova, rađenih akrilikom na platnu pod nazivom Boja u kršu.

O autoru

 Trpimir Grgić je rođen 29. prosinca , 1983. godine u Čapljini BiH. Akademiju likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu završio 2007. god. na slikarskom odjelu u klasi prof. Antuna Borisa Švaljeka. Poslijediplomski studij Ars Sacra kod mentora prof. Ante Kajinića završio 2009. godine.

Izlagao je na četrnaest samostalnih izložbi i više skupnih, sudionik je brojnih likovnih kolonija. Član je Društva hrvatskih likovnih umjetnika u FBiH, zatim Udruženja likovnih umjetnika BiH. Trenutno je apsolvent na doktorskom studiju Ars sacra na spomenutoj akademiji.

Radi kao viši asistent na fakultetu Prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti, Sveučilišta u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close