Makedonija

Tri pobjedničke koreografije Balet Mostar Arabesque

Balet Mostar Arabesque se natjecao sa tri koreografije
Kultura / Umjetnost | 10. 11. 2020. u 13:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Protekle je subote u Skoplju, Sjeverna Makedonija, održano Međunarodno natjecanje STAGE International Dance Competition, koje je okupilo 12 zemalja: sedam gradova iz Makedonije, Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina (Mostar), Poljska, Češka, Bugarska, Rumunjska, Grčka, Rusija, Uzbekistan i Tajland (dva grada).

U ovom specifičnom vremenu, 27 škola je prijavilo više od 300 natjecatelja različitih uzrasta i kategorija, slanjem video zapisa po striktnim pravilima, koja su se putem lifestreama natjecala u subotu.

Foto: PR / Balet Mostar Arabesque

Žiri su sačinjavali: mr. Olga Pango, direktorica Baleta u Nacionalnoj Operi i baletu Makedonija, Prima Balerina, dr. prof. Aleksandra Mijalkova, Nacionalna Opera i Balet Makedonija i Saša Evtimova, solist, profesor i koreograf u Nacionalna Opera i Balet Makedonija.

Balet Mostar Arabesque se natjecao sa tri koreografije: Bečke Bombone, Mini klasični balet, grupna, djeca do 8 g.; Na lijepom plavom Dunavu, Djeca klasični balet, grupna, do 13g. i Alegria, solo karakterni ples do 13 g. koji je plesala Eva Schafer.

U sve tri kategorije su osvojena PRVA mjesta, a koreografije i kostime je uradila prof. Arleta Ćehić.

Inače Balet Mostar Arabesque djeluje već 14 godina u Mostaru i iza sebe ima brojna međunarodna i svjetska natjecanja, donoseći u Mostar značajne medalje i priznanja sa respektabilnih natjecanja.

Iako radi u minimalnim uvjetima kompletne kadrovske i materijalne logistike, rezultati ne izostaju i čine ponosnim ne samo grad Mostar i BiH, već i ostale ljubitelje baletske umjetnosti, karakternog i modernog plesa.

Kopirati
Drag cursor here to close