Široki Brijeg

Anja Marić predstavila svoju izložbu 'Dijete u meni'

U fokus izložbe likovnih radova pod nazivom "Dijete u meni" stavljen je izraz sreće i bezbrižnosti iz vremena djetinjstva.
Kultura / Umjetnost | 25. 03. 2022. u 19:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva samostalna izložba diplomirane grafičarke Anje Marić otvorena je u petak u širokobriješkoj Galeriji Vrba. U fokuse izložbe likovnih radova pod nazivom "Dijete u meni" stavljen izraz sreće i bezbrižnosti iz vremena djetinjstva.

Foto: Bljesak.info / Anja Marić predstavila svoju izložbu Dijete u meni

''Ovo je moja prva samostalna izložba na kojoj izlažem zajedno sa svojom kćeri čija dva rada su također izložena ovdje. Nazivom izložbe 'Dijete u meni' htjela sam potaknuti ljude da se osvrnu na odraz djeteta u nama i kako smo zbog užurbanog i stresnog života u vremenu u kojem živimo svi na to dijete zaboravili. Tijekom odrastanja nekako zaboravimo taj osjećaj u nama koji bi uvijek trebalo njegovati. Ovom izložbom htjela sam poručiti da u životu posvetimo više pažnje malim stvarima i situacijama u svakodnevnom životu koje nas čine sretnima'', kazala je Marić.

Ističe, za nju je sreća kada uspiješ postići ravnoteže u životu, a ravnoteže se može postići tek onda kada spoznamo sami sebe.

Foto: Bljesak.info / Anja Marić predstavila svoju izložbu Dijete u meni

''To bi bio jedan oblik njegovanja tog djeteta u nama, kada zastanemo na trenutak jer baš radi tog ubrzanog načina života mi preletimo sve one svakodnevne sitnice koje obavljamo i na neki način ne uživamo dovoljno njima, a to su ponekad stvari koje nam uljepšavaju život. Moja poruka bi bila da na trenutak zastanemo i razmislimo o svim sitnicama koje nas čine sretnima'', istaknula je.

Anja Marić rođena je 1990. godine, a živi i stvara u Mostaru. Magistrirala je grafiku na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu 2016. godine u klasi profesora Igora Dragičevića. Sudionica je na mnogim likovnim kolonijama, a sudjelovala je i na skupnim izložbama u BiH i inostranstvu.

Foto: Bljesak.info / Anja Marić predstavila svoju izložbu Dijete u meni

Članica je Društva hrvatskih likovnih umjetnika FBiH od 2017. godine, a od prošle godine i Udruge Vrba.

Kopirati
Drag cursor here to close