Centar za kulturu

Zijada Zekić publici darovala 'Pogled'

"Izložba je jako kreativna, to je moj dio života. Htjela sam da predstavim ono što ja jesam", rekla je Zekić.
Kultura / Umjetnost | 15. 11. 2017. u 00:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centar za kulturu Mostar ugostio je nove slikarske radove autorice Zijade Zekić.

Umjetnički radovi koje će ljubitelji likovne umjetnosti moći vidjeti rađeni su tehnikama: ulje na platnu, na kartonu, tuš-flomasterom, flomaster-korektorom, dragim materijalima otrgnutim od zaborava, ljepilo sa šljokicama i ogledalima.

U okviru programa, prisutne su pozdravili i uputili riječi hvale za ovu izložbu Alma Fazil - Obad, Nada Dalipagić, te Misijana Brkić - Milinković, dok su u glazbenom dijelu programa nastupili polaznici Muzičke škole I i II stupnja Adrian Tarčuki na gitari, Sandro Kršlak na harmonici, te na drugoj harmonici Damir Bukovac.

"Zijadina izložba nosi naziv 'Pogled', u toj riječi se skriva sve ono što je bila njena preokupacija, ali i ono što je željela podijeliti sa drugima. Zijada kao da analizira poglede upućene njoj i određuje se prema njima. Za svaki od ovih eksponata trebalo je uložiti danonoćni rad, upotrijebiti i neke nove vještine. Vjerujem da je Zijada Zekić osoba kojoj je ljubav najvažniji pokretač u životu i njenom radu, u prijateljstvu i općenito u ophođenju prema ljudima", kazala je između ostalog Fazil-Obad.

"Izložba je jako kreativna, to je moj dio života. Htjela sam da predstavim ono što ja jesam", rekla je Zekić.

Zijada Zekić je rođena u Mostaru gdje je završila osnovnu i srednju školu, a Pedagošku akademiju završila je na odsjeku – Povijest i geografija. Njena velika ljubav su slikarstvo i poezija, koju je do sada objavljivala u časopisima 'Most', 'Motrišta' i 'Osvit'.

Izlagala je na više skupnih izložbi, a upriličila je i samostalne izložbe. Sudionik je brojnih književnih programa poput 'Neretvanskih vedrina', 'Humskih dana poezije' i dr. Zekić za publiku priprema novu zbirku poezije koja bi trebala biti predstavljena tijekom 2018. godine.

Izložba koja je otvorena u utorak navečer, bit će postavljena do 25. studenog, te ju možete razgledati svakog radnog dana.

Kopirati
Drag cursor here to close