Galerija kraljice Katarine

''Posavski umjetnički likovni simpozij'' P.U.L.S. Garevac 2018/22

Od ukupno 108 umjetničkih djela koja su nastala u tri godine projekta P.U.L.S., u galeriji Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača u Mostaru bit će izložena ukupno 42 umjetnička djela
Kultura / Umjetnost | 15. 02. 2022. u 15:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak 17.2. u Galeriji kraljice Katarine s početkom u 19 sati održat će se otvorenje izložbe umjetničkih djela nastalih u sklopu Posavskog umjetničkog likovnog simpozija, PULS Garevac.

Mostarska publika imat će prigodu pogledati odabrane radove nastale u periodu od protekle 4 godine. Od ukupno 108 umjetničkih djela koja su nastala u tri godine projekta P.U.L.S., u galeriji Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača u Mostaru bit će izložena ukupno 42 umjetnička djela: 23 umjetnička djela koja su nastala na PULS-u 2021. i po jedno umjetničko djelo od svakog autora koji su sudjelovali na PULS-u 2018. i PULS-u 2019. a koja se nalaze u katalogu 2018. i 2019.

Na izložbi će biti izložena djela 19 autora i autorica : Mate Andrića, Ante Kajinića, Josipa Mijića, Dalibora Nikolića, Vilima Parića, Ivana Peraka, Miroslava Šetke, Marka Šošića, Ane Filipović, Dejana Durakovića, Željka Korena, Zvonimira Peraka, Rie Trdin, Tomislava Zovke, Marka Živkovića, Borisa Ladana, Kristine Ćavar, Vladimira Rismonda i Zorana Filipovića.

O projektu PULS povjesničar umjetnosti Vladimir Rismondo između ostalog navodi:

"Ljudi se na različite načine odnose spram prestanka tijeka vremena. Oni koji žive na takvim mjestima najčešće požele otići drugdje, pa stoga u Garevcu danas živi tek poneka duša. Neke, opet, privlače slična stanja, jer se, recimo, tamo gdje je vrijeme stalo, čovjek u prostoru nužno nađe suočen sa samim sobom; nemoguće je iz daljine doći na takvo mjesto i postojati u samozaboravu. Nemoguće je vidjeti neku običnu stvar, pa pomisliti da je beznačajna. Valjda je zato neki umjetnik, sudionik ovogodišnjeg PULS-a, u neobaveznom razgovoru priznao da u Garevcu sasvim drugačije vidi vlastiti rad. Ne samo to, već sebe, pa zapravo i sve drugo."

Izložba je organizirana u suradnji između Galerije kraljice Katarine i zaklade Otvorena kuća dok je projekt PULS pod pokroviteljstvom Središnje uprave HKD Napredak.

Kopirati
Drag cursor here to close