Proslava dana škole

Mostar: Učenici javnosti predstavljaju svoje radove

Povod ove izložbe je 4. travanj, Dan Škole, a razlozi za ovakav način proslave su mnogobrojni
Kultura / Umjetnost | 01. 04. 2019. u 08:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po treći put za redom, Javna ustanova Srednja građevinska škola Mostar izlaže svoje radove u Centru za kulturu. Povod ove izložbe je 4. travanj, Dan Škole, a razlozi za ovakav način proslave su mnogobrojni – prije svega na ovaj način žele odati priznanje najvrjednijim i najtalentiranijim učenicima za njihov rad, učiniti ponosnim njih i njihove roditelje; žele široj javnosti pokazati šta to tinejdžeri danas rade i šta su ustanju napraviti, kako bi razbili predrasudu da znaju samo 'biti na mobitelu'.

Nadalje, cilj im je na konkretan, čulima dostupan način, prezentirati školu i smjerove koje ona nudi. To su, naime, četverogodišnja zanimanja iz oblasti geodezije, građevinarstva, arhitekture i dizajna enterijera. Pored tehničkih, bit će izloženi i likovni radovi njihovih posebno nadarenih učenika. Za ovakve talente postoji i obrazovni profil likovni dizajner – tehničar.

Također, od prošle godine Javna ustanova Srednja građevinska škola nudi i trogodišnja zanimanja: keramičar-teracer, dekorater zidnih površina, te zidar. Posebno ističu činjenicu da mostarske građevinske kompanije, suočene sa nedostatkom kadra, nude stipendiju u iznosu od 200 KM mjesečno, tijekom cijelog školovanja svakom učeniku koji se opredjeli za neko od ovih zanimanja.

Ovi učenici će već od prvog dana imati praktičnu nastavu, a radno mjesto ih čeka neposredno po završetku školovanja. Svečano otvaranje izložbe je u utorak, 2.4. u 19 sati u Centru za kulturu Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close