Rusija naših snova

Zlatko Dalić izazvao euforiju u Mostaru

Posebno se zahvalio Mostarcima i cijeloj Hercegovini na podršci koju vjerno pružaju hrvatskoj reperezentaciji na svim natjecanjima.
Kultura / Knjige | 03. 04. 2019. u 20:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ova knjiga je moja zahvala igračima hrvatske nogometne reprezentacije koji su pokazali cijelome svijetu da mali mogu biti veliki, da ako se trudiš, ako si ustrajan, hrabar, ponizan, skroman i ako vjeruješ u sebe, možeš napraviti dobar rezultat'', poručio je Zlatko Dalić večeras okupljenom mnoštvu u prepunoj Kosači.

Foto: Bljesak.info / Zlatko Dalić izazvao euforiju u Mostaru

Posebno se zahvalio Mostarcima i cijeloj Hercegovini na podršci koju vjerno pružaju hrvatskoj reperezentaciji na svim natjecanjima. '' Ova knjiga je posebna zahvala svim navijačima hrvatske nogometne reprezentacije koji su bili uz nas od prvoga dana'', poručio je.

Foto: Bljesak.info / Zlatko Dalić izazvao euforiju u Mostaru

Mario Zorko, urednik Sportskih novosti i, uz Dražena Antolića, urednik „Rusije naših snova“, istaknuo je kako su knjigom htjeli ostaviti jedan trag u vremenu o događaju, o jednom ljetu o kojem će pričati generacije, o jednom ljetu koje je, kako je kazao, bilo ispirativno ne samo za sve Hrvate, nego i za cijeli svijet.

Naglasio je kako je Dalić ovoj knjizi pristupio maksimalno otvoreno, iskreno, upravo onako kako je vodio reprezentaciju, punog srca i s puno emocija.

''Knjiga ne otkriva samo jednu pozadinu tog jednog trilera, drame koja se odvijala u Rusiji od utakmice do utakmice, nego je to jedna motivacijska, inspirativna knjiga o putu do uspjeha, kako se treba odnositi, kako treba voditi jednu zahtjevnu grupu ljudi, kako ih sve uvjeriti i kako to sve prenijeti na kraju i na cijeli hrvatski narod'', ustvrdio je Zorko.

Foto: Bljesak.info / Zlatko Dalić izazvao euforiju u Mostaru

Govoreći o Dalićevom uspjehu, bivši selektor "Vatrenih" i osvajač bronce na SP-u 1998. godine Miroslav Ćiro Blažević kazao je kako je "taj čovjek napravio rezultat veći nego što smo očekivali" te nadmašio i svog učitelja.

''Učitelj je sretan kad ga učenik nadmaši. Ovaj fini anđeoski čovjek, đavo ustvari, me je nadmašio i učinio me jako sretnim'', kazao je Blažević, ustvrdivši kako je upravo Dalić najpopularniji čovjek u Hrvatskoj.

Foto: Bljesak.info / Zlatko Dalić izazvao euforiju u Mostaru

Inače, Dalićeva knjiga objavljena je u izdanju Sportskih novosti, a sav prihod od njene prodaje donirat će se u humanitarne svrhe.

Večerašnji događaj organizirala je Matica hrvatska Mostar, uz podršku Sportskih novosti i Podravke, u sklopu 21. izdanja Međunarodne kulturne manifestacije Mostarsko proljeće - Dani Matice hrvatske, a svi oni koji nisu mogli ući u dvoranu predstavljanje knjige mogli su pratiti na velikom platnu ispred Kosače.

U muzičkom djelu programa nastupila je grupa "Zaprešić Boys" i klapa ''Trebižat''.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close