Anita Martinac objavila zbirku novela

'Život nema naslova' - neispripovijedane novele našega naroda

Anita Martinac objavila zbirku novela 'Život nema naslova'
Kultura / Knjige | 17. 12. 2018. u 15:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon nekoliko zbirki poezije i tri izvrsna romana "Medaljon", "Posljednji" i "Od Franje do Franje", kojim je, po riječima književnih kritičara, obogatila hrvatsku književnost, spisateljica Anita Martinac objavila je novo prozno djelo - zbirku novela "Život nema naslova", priopćeno je iz Ogranka Matice hrvatske u Čitluku.

"Autoričin raskošni pripovjedački dar oživljava prošlost i likove koji postaju književno uvjerljivi i funkcionalni u potrazi za srećom, smislom i odgovorima kroz život, vrlo često osluškujući vjetar što nam donosi ili odnosi dok se ogledamo u tuđim očima, a da nekada svega toga nismo ni svjesni. Jasne poruke u svemu oko nas napipavamo dodirima, istražujući površinu ispisane težnje, piše Fena.

Koliko ste snažni suočiti se sa svojom nutrinom ili pokazati empatiju prema likovima u ovim novelama, otkrijte sami... ", ističe nakladnik Andrija Stojić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Čitluku.

Inače, ova knjiga je, kao i ranija autoričina djela, objavljena u suradnji i sunakladi s Ogrankom Matice hrvatske u Vinkovcima.

Recenzenti knjige su Miljenko Stojić i Ivan Župa, a knjigu je ilustrirao Vlado Brkić.

„(...)Nisu ovo izmišljene novele. To su neispripovijedane novele našega naroda, novele koja spisateljica odavno sluša. Najprije ih je predočavala u pjesme, zatim u izuzetno dobro primljene romane, mislim na puk, a sada ih oblikuje na ovaj način. Iskaču one iz onoga što se trenutno 'nosi' u hrvatskoj književnosti. Pa i pisci su ljudi. Puno je lakše ići niz struju, nego u suprotnom pravcu. Bogu hvala u ovom slučaju nije tako (...)“ odlomak je iz recenzije Miljenka Stojića.

Zbirka novela Život nema naslova uskoro će biti predstavljena, u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Čitluk, a uz autoricu će je predstaviti akademik Šimun Musa i književnik Miljenko Stojić.

Kopirati
Drag cursor here to close