Najava promocije dvije knjige

Zajednice žena HDZ-a BiH predstavljaju hit knjige - Preživjeti 21. stoljeće i Izopačeno čovječanstvo

Suvremeni izazovi življenja: autorica Žana Alpeza otkriva mizantropiju koja nas okružuje u novim knjigama
Kultura / Knjige | 24. 04. 2023. u 20:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zajednice žena HDZ-a BiH "Kraljica Katarina Kosača" u  svojim ograncima od Viteza, Kiseljaka, Busovače, Žepča i drugih, organizira u svibnju 2023. godine promocije dvaju knjige autorice Žane Alpeza. Riječ je o knjigama pod nazivom ''Preživjeti 21 stoljeće'' i ''Izopačeno čovječanstvo“.

Knjige su skup kolumni koje je autorica Žana Alpeza pisala za medije u regiji (Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Srbija). Riječ je o tekstovima sa temom psihologija, filozofija, problemima laži, patologija, licemjerstvo i beznađe u svakodnevnom životu iz perspektive autorice.

Svi se ponekad pitamo kuda ide ovaj svijet u kojem kao da od previše ljudi ne vidimo čovjeka, u kojem je sve manje suosjećanja jednih prema drugima i sve manje ljubavi uopće, navode predstavljači.

U njima  otvoreno, bez ustezanja, kroz osobna iskustva progovara o mizantropiji kojom smo, nažalost. okruženi. Sve više smo, misli autorica, zaokupljeni sami sobom i vlastitim uspjehom i na tom se putu negdje izgube prave vrijednosti, moralnost i jednostavnost, bez obzira na sredinu u kojoj živimo. Riječ je o psihologiji, filozofiji, problemima laži, patologije, licemjerstva i beznađa u svakodnevnom životu iz perspektive autorice, navodi se u najavi promocije.

Recenzenti su mr.sc.Božo Skoko, hrvatska filmska kazališna glumica Arijana Čulina, hrvatski filmski i kazališni  glumac Boris Svrtan, te Mirela Holly.

Nakladnik knjige je Udruga Pravi Put.

Kopirati
Drag cursor here to close