Promocija knjige

Vlatko Glavaš: ''Kapiten teškog vremena'' pred Mostarcima

Vlatko Glavaš je jedan od simbola nogometne reprezentacije BiH.
Kultura / Knjige | 13. 04. 2018. u 08:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U mostarskom Centru za kulturu održana je promocija knjige nogometaša Vlatka Glavaša koja nosi naziv ''Kapiten jednog teškog vremena''. ''Kapiten jednog teškog vremena'' je knjiga o počecima, teškim vremenima za sve Bosance i Hercegovce.

Godine 1994. u jeku ratnih događanja nije bilo lako kao Hrvat zaigrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Rane su još bile duboke i svježe. Ipak, Vlatko Glavaš, Bugojanac s nogometnom adresom u Njemačkoj, usprkos brojnim prijetnjama za svoj i život  obitelji, zaigrao je za državnu reprezentaciju, kasnije je postao njen kapetan te zauvijek upisao svoje ime zlatnim slovima u povijest reprezentacije.

''Nije bilo jednostavno u tom periodu da jedan Vlatko iz Bugojna prihvati da igra za BiH, jer ja sam prvi nebošnjak koji je igrao za reprezentaciju. Ali, da se sutra ponovo rodim, opet bih to napravio'', izjavio je ranije Vlatko Glavaš.

Rekao je kako bi svi koji su rođeni u BiH trebali obući dres reprezentacije, a posebna mu je čast to što je postao kapetan reprezentacije.    

Na promociji u mostarskom Centru za kulturu o ovoj knjizi su govorili i profesori Safet Sarić i Slavo Kukić, te novinar Senudin Safić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close