TEATAR ISKRENOSTI

Večer s pjesnikom Stefanom Simićem

Književna večer sa Stefanom Simićem, održat će se u Muzičkom centru Pavarotti, u četvrtak, 10. 6., s početkom u 19:30 sati.
Kultura / Knjige | 08. 06. 2021. u 11:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Teatar iskrenosti naziv je književne večeri s pjesnikom Stefanom Simićem.

Zamišljen kao neka vrsta nekonvencionalne književne večeri, Teatar iskrenosti je živo i neposredno predstavljanje ne samo autorovog književnog rada, nego i njegovog života.

Kroz neprekidno smjenjivanje različitih formi – poezije, psihologije, ispovijesti, humora, pozorišta – Simić govori o vlastitim procesima umjetničkog stvaranja i putevima koji vode do oslobođene ličnosti.

Književna večer sa Stefanom Simićem, održat će se u Muzičkom centru Pavarotti, u četvrtak, 10. 6., s početkom u 19:30 sati.

 

 

Biografija:

Stefan Simić je rođen 1989. godine u Paraćinu.

Studirao je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Svoju prvu knjigu “Pustite nas” objavio je 2012. godine, drugu “Odjeci ljudskog” 2013, treću “Generacijama koje rastu bez poezije”, 2016, “Rekoh... i olakšah dušu” 2019. godine i “Povratak čoveku” 2020. godine.

Objavljuje već godinama svoju poeziju i prozu na internetu... Vremenom je njegov internet angažman prerastao u nešto mnogo šire.

Specifičnim stilom pisanja i otvorenim načinom izražavanja na nastupima privukao je pažnju u Srbiji i zemljama ex-yu. Stefan piše, nastupa, snima emisije, bori se i vjeruje u jedan novi svijet, svijet sa ljudskim likom.

Član je udruženja književnika Srbije.

Kopirati
Drag cursor here to close