Do 9. studenog

Andrićevi dani: Travnik u znaku Ive Andrića

Prvog dana manifestacije će premijerno biti izvedena kazališna predstava "Grad, u gradu čaša, u čaši slon", Centra za kulturu Travnik
Kultura / Knjige | 09. 10. 2019. u 08:37 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danima otvorenih vrata Memorijalnog muzeja "Rodna kuća Ive Andrića", u Travniku će danas, 9. listopada, početi manifestacija "Andrićevi dani", koja će trajati do 9. studenoga.

Prvog dana manifestacije će premijerno biti izvedena kazališna predstava "Grad, u gradu čaša, u čaši slon", Centra za kulturu Travnik, a planirana je i izložba slika i asamblaža Edina Numankadića iz ciklusa Slike/Zapisi i Kutije, te projekcija dokumentarno-igranog filma "Mrka ljepota", u režiji Faruka Sokolovića.

Idućih mjesec danas, uslijedit će brojne promocije knjiga, radionice, predavanja, koncerti, te izvedbe kazališnih predstava, pa će tako 25. listopada biti održana književna večer o Andriću, Bosni i franjevcima, a 5. studenoga planiran je tematski skup "Bosna kao prostor između u književnosti Ive Andrića".

Manifestacija Andrićevi dani utemeljena je 1976. godine, a njezini organizatori su Zavičajni muzej Travnik, Hrvatsko kulturno društvo (HKD) Napredak Travnik, Gradska biblioteka, Hrvatsko kazalište Travnik, Hrvatski kulturni centar Nova Bila, Centar za kulturu i Katolički školski centar "Petar Barbarić".

Kopirati
Drag cursor here to close