Autora Tihomira Dujmovića

U Širokom Brijegu predstavljena knjiga ''Hrvatska u raljama djece komunizma''

Kultura / Knjige | 06. 09. 2016. u 18:27 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tihomir Dujmović je u utorak u prepunoj Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu predstavio svoju novu knjigu ''Hrvatska u raljama djece komunizma''.

Najnovija knjiga novinara i publicista Tihomira Dujmovića donosi detaljnu analizu vlasti ''Kukuriku koalicije''. Na nešto manje od 400 stranica Dujmović analizira današnje stanje države ističući da će u slučaju da ova politika dobije još jedan mandat, hrvatska država ostati jedino zemljopisni pojam.

''Dujmovićeva nova knjiga obračun je bez rukavica s 'Djecom komunizma' i podignut će puno, prije svega 'crvene prašine''', napiso je u recenziji Nino Raspudić.

Predstavljanje knjige organizirao je širokobriješki ogranak Matice hrvatske, a ulomke iz knjige čitala je Lucija Dujmović, autorova kći.

''Skenirajući ovu vlast doslovno od prvog dana, analizirajući sve njihove afere i ključne poteze, Dujmović u knjizi skalpelski razotkriva političke klase, njihovno skromno znanje i svu moralnu sakatost'', kazao je o knjizi rezenzent Goran Marić.

Treći recenzent Andrija Hebrang u recenziji između ostaloga donosi: ''Najnovije djelo Tihomira Dujmovića je knjiga istine o Hrvatskoj. Daje odgovor na pitanje koje nam često postavljaju strani političari, kako je moguće da pobjednička Hrvatska iz devedesetih padne na političko, ekonomsko i moralno dno!''

Pri kraju knjige nalazi se i poseban tekst pod nazivom ''Idealizam kojeg više nema'' posvećen Zvonku Bušiću.

Podsjećamo, Tihomir Dujmović je početkom srpnja 2014. godine u Širokom Brijegu predstavio knjigu ''Tko mi zabranjuje kolumne?''.

Kopirati
Drag cursor here to close