Predstavljen zbornik

U Mostaru prikazana povijest Bosne u srednjem vijeku

Djelo je, prema riječima direktora Instituta Sedada Bešlije, nastao na bazi znanstvene konferencije iz 2018. godine
Kultura / Knjige | 24. 06. 2020. u 20:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Bosna i njeni susjedi u srednjem vijeku - Pristupi i perspektive'', naziv je zbornika radova koji je u srijedu predstavljen mostarskoj publici u Centru za kulturu.

Zbornik su predstavili Elmedina Duranović, Enes Dedić i Nedim Rabić, u organizaciji Instituta za historiju Univerziteta u Sarajevu.

Foto: Bljesak.info / Predstavljanje zbornika Bosna i njeni susjedi u srednjem vijeku

Djelo je, prema riječima direktora Instituta Sedada Bešlije, nastao na bazi znanstvene konferencije iz 2018. godine. Sudionici tadašnjeg skupa bili su stručnjaci iz više zemalja, s područja Jugoistočne i Središnje Europe.

''Zadovoljstvo mi je da mi imamo tri znanstvena suradnika koja se bave u Institutu isključivo sa srednjovjekovnom prošlosti. Također nam je zadovoljstvo, da se i drugi povjesničari iz susjedstva bave bosanskom prošlošću'', kazao je medijima Bešlija u Mostaru.

Foto: Bljesak.info / Sedad Bešlija, Institut za historiju

Direktor ističe da, kao Institut, otvara prostor kroz zbornike, radove, znanstvene konferencije, da se temeljitije i znanstveno-argumentiranije javnost upozna s prošlosti kada je u pitanju srednji vijek BiH.

Mostarska promocija zbornika, druga je po radu, a nakon nje će uslijediti promoviranje u Sarajevu i ostalim gradovima širom države i inozemstva.

Foto: Bljesak.info / Predstavljanje zbornika Bosna i njeni susjedi u srednjem vijeku
Kopirati
Drag cursor here to close