Drugo izdanje

U Mostar ako kreneš – Predstavljanje drugog izdanja Buhačeve knjige

Kultura / Knjige | 18. 06. 2014. u 13:27 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak, 24. lipnja 2014. u Galeriji kraljice Katarine u Mostaru s početkom u 20 sati održat će se predstavljanje knjige mostarskog književnika Miljenka Buhača 'U Mostar ako kreneš'.

Knjigu će predstaviti urednik knjige Dragan Marijanović, književnik Elvedin Nezirović te sam autor.

Ulomke iz knjige čitat će književnik i glumac Ivo Krešić, a u glazbenom dijelu programa nastupit će gitarist Perica Grujić.

Ovo je drugo i dopunjeno izdanje ove knjige koje je, kao i prvo izdanje, tiskano u nakladni Napretkove mostarske glavne podružnice. Predsjednik HKD-a Napredak – Glavna podružnica Mostar prof. dr. Miroslav Palameta izjavio je da je Napredak ponosan što može izdati ovako vrijednu knjigu.

''Sama činjenica da smo tiskali novo izdanje govori koliko je prvo izdanje imalo odjeka. Miljenkova zbirka priča sadrži zajedničku crtu tragi-komičnosti vremena u kojem živimo. I s ovim književnim dijelom, kao i ranije izdanim, Buhač pokazuje da je jedan od najboljih književnika na ovim našim prostorima, a nama u Napretku je čast što u svojim redovima i u Upravi podružnice imamo ovako istaknutog člana'', kazao je Palameta.

Urednik knjige, književnik i novinar Dragan Marijanović, ranije je izjavio kako je ova knjiga veliko bogatstvo za književnost Mostara.

''Onima koji nas ne poznaju ova bi knjiga bila smiješna, ali nama nije, jer zapravo govori o nama kakvi smo, govori o onim lošim, ali i dobrim odlikama ovog podneblja. Svakako posebno ističem jezik kojim Miljenko piše ovu knjigu, koja je bogata ikavicom, ali i nekim „urbanim“ elementima kojima ta ikavica postaje dodatno zanimljiva'', kazao je tijekom predstavljanja prvog izdanja Marijanović.

Kopirati
Drag cursor here to close