Iz pera Marijana Mandića

"Tranzicija" i "Vojnik u pet odora" predstavljeni Mostarcima

"Roman Tranzicija zasigurno bi mogao imati izvrstan filmski scenarij jer takva topla ljudska priča treba biti ekranizirana i šteta bi bila da ostane samo roman", rekao je Ivan Vrljić na predstavljanju.
Kultura / Knjige | 18. 11. 2021. u 17:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Romani "Tranzicija" i "Vojnik u pet odora" Marijana Mandića predstavljeni su mostarskoj publici u utorak u organizaciji Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne u Maloj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače.

O romanu Vojnik u pet odora i o ukupnom književnom stvaralaštvu Marijana Mandića govorio je predsjednik DHK HB Ivan Baković, a o romanu Tranzicija govorio je prof. Ivan Vrljić.

Foto: PR / "Tranzicija" i "Vojnik u pet odora" ponuđeni Mostarcima 

"Ne previše pretencioznom karakterizacijom likova u romanu Marijan Mandić sažima ljudski život u temeljnom poslanju, a to je da pravda i vjernost domovini i hrvatskom narodu ne smiju biti samo usputne stanice i, takoreći, nedovršene romaneskne priče. Proročki govori o epohalnoj pravdi koja doslovno čeka da postane katarza. Osjeti se to u zadnja dva romana Lipe mostarske i Tranzicija čiji su glavni likovi Vjeko i Ante dijametralno različiti tipovi, ali ih vežu ista radoznalost i snalaženje u novim i izazovnim situacijama. Roman Tranzicija zasigurno bi mogao imati izvrstan filmski scenarij jer takva topla ljudska priča treba biti ekranizirana i šteta bi bila da ostane samo roman", rekao je Ivan Vrljić na predstavljanju.

Autor romana Marijan Mandić na svoj pripovjedački način publici je dočarao zbivanja u svojim romanima.

Foto: PR / "Tranzicija" i "Vojnik u pet odora" ponuđeni Mostarcima 
Kopirati
Drag cursor here to close