NOVA KNJIGA

Stiže Totalna rasprodaja Mire Furlan

"Totalna rasprodaja", nova knjiga Mire Furlan, velike jugoslavenske filmske i kazališne glumice, zbirka je nekih kolumni koje je početkom milenija pisala za splitski Feral Tribune.
Kultura / Knjige | 09. 12. 2022. u 16:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Totalna rasprodaja", nova je knjiga Mire Furlan, jedne od najvećih glumaca naših prostora, koja je ovih dana objavljena u nakladi zagrebačke Frakture. 

Zbirka kolumni koje pisala za Feral 

"Totalna rasprodaja", nova knjiga Mire Furlan, velike jugoslavenske filmske i kazališne glumice, zbirka je nekih kolumni koje je početkom milenija pisala za splitski Feral Tribune.

"Rijetko tko je poput Mire Furlan uspio od vlastitih, često vrlo privatnih i intimnih životnih situacija, doći do važnih univerzalnih tema", navode iz Frakture i podsjeća da je to njeno spisateljsko umijeće najbolje vidljivo u kolumnama koje za Feral Tribune pisala.

PR Fraktura /

Besprijekorno pogađa srž problema 

"Nezavisno od toga piše li Mira Furlan o sebi ili svojoj generaciji, o emigrantima, Hollywoodu ili prijateljima glumcima, ona uvijek besprijekorno pogađa srž problema i, što je još važnije, emociju, koju prenosi jednako moćno kao što je to činila u glumi."

"Voli me više od svega na svijetu" 

Podsjetimo, prošle je godine objavljena njena autobiografija "Voli me više od svega na svijetu" (Fraktura, Hrvatska i Booka, Srbija) te postala jednom od najčitanijih knjiga godine.

“Ispostavilo se, dakle, da je moja slika o Ženi Heroju, o Malom Čovjeku protiv Velikog Sistema, apsolutno pogrešna. Ispostavilo se da je istina, kao i uvijek, mnogo kompliciranija nego instant-kaša koju nam nudi svijet i koju smo, svatko prema svojim vlastitim, crnim ili bijelim, predrasudama, tako objeručke spremni prihvatiti, u želji da svijet bude jednostavan, shvatljiv, objašnjiv i da nam u njemu, takvom jasnom i zato prihvatljivom, bude moguće živjeti.” Mira Furlan 

Kopirati
Drag cursor here to close