djeca pjesnici

Šantićev festival djece pjesnika počinje školskim satom o velikom pjesniku

Kultura / Knjige | 31. 01. 2016. u 17:29 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treći internacionalni Šantićev festival djece pjesnika koji se održava u Mostaru, povodom godišnjice smrti Alekse Šantića, počinje školskim satom životu najpoznatijeg mostarskog pjesnika.

Čas na kojem će najmlađi pjesnici iz regije učiti o životu Alekse Šantića, održava se u Ćorovića kući, u suradnji s Muzejom Hercegovine, prvog dana festival, u ponedjeljak, 01. veljače s početkom u 16h.

Nakon sata, djeca pjesnici će obići spomen sobu Alekse Šantića, a bit će upriličen i razgovor sudionika festivala s članovima žirija. Program će biti nastavljen u OKC-u 'Abrašević' uz večer dječje književnosti te zabavni program s Rock školom.

Podsjetimo, od 860 pristiglih radova iz država regije, žiri u sastavu Alma Fazil Obad, Božidar Kijac i Miljenko Buhač odabrao je petnaest finalista koji će boraviti u Mostaru od 01. veljače do 03. veljače 2015. Djeca pjesnici koji dolaze u Mostar ove godine, njih petnaest dolazi iz devet gradova država regije, i to: Podgorice, Beograda, Zagreba, Velenja, Kotora, Nevesinja, Prilepa, Novog Pazara te iz Mostara.

''Drago nam je što možemo buduće pjesničke zvijezde, divnu djecu iz čitave regije dovesti u naš Mostar. Oni su veleposlanici ljubavi i kulture koji mnogo znače našem gradu, kao što će naš festival značiti njima u budućnosti.'', rekao je Goran Kosanić, tajnik SPKD Prosvjeta, Mostar.

Drugog dana festivala, 02. vleljače, bit će organizirano polaganje cvijeća na mauzolej Osmana Đikića te polaganje cvijeća na grob Alekse Šantića i Svetozara Ćorovića. Tada će djeca pjesnici položiti svoje pjesme umotane oko karanfila na grob Alekse Šantića. Nakon toga, u 12 sati u Parku Alekse Šantića bit će organizirano polaganje cvijeća na spomenik Alekse Šantića gdje će djeca sudionici festivala recitirati Šantićeve stihove. Tada će biti upriličene i izjave za medije. Festival će biti zatvoren u Centru za kulturu, gdje će biti održana finalna večer festivala uz dodjelu nagrada najboljima.

Kopirati
Drag cursor here to close