Pisac mostarskih korijena

Roman "Tesla, portret među maskama" Vladimira Pištala preveden na 25 svjetskih jezika

Roman "Tesla, portret među maskama" u Srbiji ostvario je nezabilježen uspeh – nakon NIN-ove nagrade i Nagrade Narodne biblioteke Srbije za najčitaniju knjigu, ušao je u čitanke za osnovnu školu i gimnaziju, objavljen je s uspjehom u svim bivšim jugos
Kultura / Knjige | 29. 12. 2022. u 19:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od najprevođenijih srpskih romana današnjice "Tesla, portret među maskama" Vladimira Pištala, tijekom 2022. godine preveden je na još pet svjetskih jezika (kineski, nepalski, talijanski, albanski i indijski malajalam), čime je nastavljen niz velikih inozemnih uspjeha, budući da je ova knjiga do sada prevedena na 20 svjetskih jezika.

"Tesla, portret među maskama" 

U SAD-u je  imala je tri izdanja, a u Turskoj čak 19, priopćili su izdavači.

Roman "Tesla, portret među maskama" u Srbiji ostvario je nezabilježen uspeh – nakon NIN-ove nagrade i Nagrade Narodne biblioteke Srbije za najčitaniju knjigu, ušao je u čitanke za osnovnu školu i gimnaziju, objavljen je s uspjehom u svim bivšim jugoslavenskim republikama, u Turskoj se prodao u preko 90 000 primjeraka, u SAD je doživio čak tri izdanja.

Do sada je preveden je na 20 svjetskih jezika.

Preveden na 20 svjetskih jezika i dobio zvučno izdanje na engleskom

Krajem 2011. godine pojavilo se i specijalno zvučno izdanje u interpretaciji glumca Petra Božovića, a 2015. zvučna knjiga i na engleskom jeziku, koju je za američke čitaoce - slušaoce pročitao poznati glumac L. J. Ganser.

O romanu su mnogi značajni svjetski književnici i pesnici pisali.

"Divno napisan, užasno zabavan i zadivljujuće originalan. Roman 'Tesla, Portret među maskama' posjeduje bogatstvo, polet, duhovitost i originalnost. Pištalo je moderni klasik. Poput Gintera Grasa i Gabrijela Garcie Markeza" napisao je jedan od najznačajnijih svjetskih pjesnika Čarls Simić.

Kopirati
Drag cursor here to close