Predstavljena i knjiga

Razgovor s akademikom Josipom Pečarićem organiziran u Mostaru

Kultura / Knjige | 29. 11. 2013. u 19:36 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fakultet prirodoslovno - matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru organizirao je danas tribinu 'Razgovor s akademikom Josipom Pečarićem'.

Također, večeras je predstavljena i njegova nova knjiga 'Rasizam domaćih slugu'. A na ulazu u malu dvoranu HD HS Kosača mogla su se kupiti i ranija izdanja akademika Pečarića.

Razgovor je vodio mr.sc. Marko Tokić i prof. Ivan Baković.

"’Rasizam domaćih slugu" primjer je autorove hrabrosti da se suprotstavi onima koji su prignuli šije i dopustili da ih nepravde lome, i što je još gore, i sami su se bili upregnuli u tu nepravednu rabotu. Ovu bi knjigu trebao pročitati svaki Hrvat, razmišljati o njenom sadržaju svaki misleći domoljub. Ona je svjedočanstvo da Hrvatska (još) nije izgubljena, da naša Domovina ima budućnost. Akademik Pečarić priznati je matematičar svjetskog ugleda pa se nadam da je svojim oštrim umom dobro izračunao gdje smo i kamo idemo. Dapače, prokazao je naše vlastite hrvatske grijehe, ali i pokazao put kako ih je moguće okajati. To je put ponosa na istinu i put nasljedovanja najhrabrijih, među kojima je zasigurno na posebno istaknutom mjestu naš akademik Pečarić", napisao je u predgovoru mons. dr. sc. Vlado Košić, biskup sisački.

Kopirati
Drag cursor here to close