Očekivano?

Prvi put u povijesti digitalnoga doba pala prodaja e-knjige

Kultura / Knjige | 05. 02. 2016. u 18:13 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedno britansko istraživanje pokazalo je da je prvi put u povijesti digitalnog doba pala prodaja e-knjiga. Prema tom istraživanju zabilježen je prosječni pad prodaje od 2.4 posto. The Bookseller tvrdi da je svaki od pet velikih britanskih izdavača (Penguin Random House, Hachette, HarperCollins, Pan Macmillan i Simon & Schuster) u većoj ili manjoj mjeri pogođen ovim negativnim trendom.

''Oni koji su predviđali smrt printane knjige trebali bi promijeniti svoje prognoze nakon što vide brojke za 2015. godinu”, rekao je Tom Tivan, urednik magazina The Bookseller. “Prodaja e-knjiga pala je, a u najboljem slučaju sad barem s velikom sigurnošću možemo tvrditi da prodaja e-knjiga stagnira prvi put otkako smo ušli u digitalno doba'', zaključio je Tivan.

“Radi se o prirodnom usporavanju rasta tržišta”, poručio je Philip Jones, također Booksellerov urednik, i dodao da je ovaj fenomen povezan s padom prodaje Kindle uređaja. “Ljudi su počeli bolje razumijevati prednosti i nedostake e-knjige i to je u konačnici dovelo do djelomičnog povratka čitatelja printanim knjigama”, nadovezao se na njega James Daunt i zaključio da se radi tek o stabilizaciji trenda čitanja e-knjige.

Kopirati
Drag cursor here to close