Pisac

Pronađeni ostaci Miguela de Cervantesa

Kultura / Knjige | 17. 03. 2015. u 12:04 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posmrtni ostaci španjolskog pisca Miguela de Cervantesa, autora Don Kihota, pronađeni su u kripti jedne crkve u središtu Madrida, godinu dana nakon što su počela istraživanja, izjavio je u utorak Francisco Etxberria, direktor znanstvenog istraživačkog tima.

''Nakon analiza, možemo smatrati da među fragmentima ostataka pronađenih u zemlji, u kripti sadašnje crkve Svetog trojstva ima fragmenata koji pripadaju Miguelu de Cervantesu'', kazao je on na konferenciji za tisak.

Istraživači su došli do ovog zaključka analizirajući indicije dokumentarnog tipa o autoru Don Kihota, indicije uspoređene s njihovim antropološkim i arheološkim pronalascima, iako ostaci još nisu analizirani na "genetički" način.

Cervantes je rođen 1547. godine u starom sveučilišnom gradu Alcala De Henares, u jednoj četvrti u središtu glavnog grada koja se danas zove "Književna četvrt", u čast njezinih slavnih stanovnika: Cervantesa, Lope de Vege, Francisca de Quevede i Luisa de Gongore.

Autor Don Kihota je bio sahranjen u toj četvrti u aprilu 1616. godine. Ne zna se tačno mjesto njegovog groba, kojem se kroz historiju izgubio trag jer je crkva nadograđivana.

Kopirati
Drag cursor here to close