Autobiografska

Promovirana knjiga posvećena djeci s cerebralnom paralizom

''I vi ne možete da ostanete nedirnuti. Mislim da ova knjiga može da dotakne dušu i misli svakog čovjeka. Da vrati neophodnu empatiju koju smo možda u ovom vremenu malo izgubili ''
Kultura / Knjige | 09. 10. 2021. u 14:55 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Knjiga ''Djeca s cerebralnom paralizom heroji našeg vremena'' Selvedina Dedića i suradnica Admire Desić i Amele Talić promovirana je danas u prostoru Bosanske kuće u okviru Sarajevskog sajma knjiga.

Urednica knjige Emira Švraka iz Saveza udruženja osoba s cerebralnom paralizom Federacije BiH ovom prilikom je istaknula da je riječ o knjizi koja je i stručna i autobiografska.

''Autobiografska knjiga jednog fenomenalnog oca kakav je Selvedin Dedić, njegove supruge i jedne djevojke koja ima cerebralnu paralizu - profesorice bosanskog jezika koja radi u Udruženju 'Dlan'. Ovo je jubilarna deseta knjiga u izdanju Saveza. Deseta knjiga za 10 godina uspješnog rada'' - kazala je Švraka

Švraka je navela da u ovoj knjizi plijene iskrenost i ljubav.

''I vi ne možete da ostanete nedirnuti. Mislim da ova knjiga može da dotakne dušu i misli svakog čovjeka. Da vrati neophodnu empatiju koju smo možda u ovom vremenu malo izgubili ''- kazala je Švraka.

Autor knjige Selvedin Dedić kazao je da osobe s cerebralnom paralizom ne dozvoljavaju da ih neko sažaljeva.

''To su osobe koje su trude, koje se bore. Osobe koje zaista mogu puno toga da postignu. One su veoma jake, veoma sposobne. Samo im treba dati malo više prostora i malo više vremena da se one i dokažu'' – poručio je Dedić.

Kopirati
Drag cursor here to close