OKC Abrašević

Promocija 'Trećeg lica jednine' Nedžada Maksumića

Roman „Treće lice jednine“ nagrađen je na natječaju Fondacije za izdavaštvo BiH za 2017. godinu, a objavila ga je izdavačka kuća Dobra knjiga iz Sarajeva.
Kultura / Knjige | 08. 05. 2018. u 13:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Omladinski kulturni centar Abrašević iz Mostara i izdavačka kuća Dobra knjiga iz Sarajeva u petak, 11.svibnja u 20 sati u Velikoj sali Abraševića organizuju promociju romana „Treće lice jednine“ autora Nedžada Maksumića.

Roman „Treće lice jednine“ nagrađen je na natječaju Fondacije za izdavaštvo BiH za 2017. godinu, a objavila ga je izdavačka kuća Dobra knjiga iz Sarajeva. Ova knjiga jedna je od najprodavanijih u našim knjižarama i mnogi je smatraju „najvećim književnim iznenađenjem u posljednje vrijeme“.

Osim čitalačkih pohvala, zaslužila je i brojne pozitivne kritike i pohvale književnih teoretičara. Pogovor romanu napisao je Viktor Ivančić. Ovo je, kako je rekao jedan kritičar, „neobična i kompleksna proza zasnovana na interpretaciji povijesti dvadesetog stoljeća iz rakursa povijesti jednoga grada, preciznije jedne obitelji. Naslovna sintagma „Treće lice jednine“ određuje poziciju naratora, on postaje objekt unutarnje naracije, bolje reći objekt povijesti što cijelo jedno stoljeće nemilosrdno vitla našim životima i sudbinama“.

Promotori knjige su pjesnik i književni kritičar Mile Stojić i književnik i predsjednik Udruženja književnika BiH Hadžem Hajdarević. Moderator promocije bit će književnik Elvedin Nezirović. Odlomke iz romana čitat će glumica Diana Ondelj Maksumić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close