Dječja literatura

Priprema za dječji festival ''Vezni most 2014''

Kultura / Knjige | 11. 04. 2014. u 13:21 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon jednogodišnjeg rada na iščitavanju cjelokupnih književnih produkcija dječje literature u četiri zemlje regije, organizatorima dječjeg festivala "Vezeni most", izbornici su priopćili svoje odluke o izboru najboljih knjiga iz prošlogodišnje produkcije.

Izbornik za Bosnu i Hercegovinu Ibrahim Kajan za ovogodišnju nagradu "Mali princ" nominirao je knjige "Pjesme za pričanje Ranka Pavlovića i "Tamoiza" Adnadina Jašarevića.

Izbornica za Crnu Goru Svetlana Kalezić-Radonjić iz crnogorske produkcije predložila je knjige "U kraljevstvu slova" Blage Žurić i knigu "Ringišpil za troje" Dragomira Ćulafić.

Selektorica za Hrvatsku Dubravka Težak, nominirala je knjige "Morski dnevnik Pauilne P." Sanje Polak i "Anđeo plišanih igračaka" Nade Mihaljević.

Izbornica iz Srbije dr Slavica Jovanović nominirala je knjige "O babama i žabama" Popa D. Đurđeva i "Koga se tiče kako žive price" Dejana Aleksića.

Među nomiranim knjigama tri su već dobile značajne nagrade: knjiga Adnadina Jašarevića "Tamoiza" nagradu "Fra Grgo Martić", knjiga Dejana Aleksića "Koga se tiče kako žive price", nagradu "Srebreno Gašino pero", a knjiga Pop D. Đurđeva "O babama i žabama" novoustanovljenu nagradu "Plavi čuperak".

O nagradi "Mali princ" na završnoj svečanosti festivala "Vezeni most", koja će se održati u Tuzli, 29. svibnja, ovi selektori i nova članica žirija, profesorica Azra Softić će odlučiti.

Organizatori su saopćili danas i informaciju da pripreme za ovogdošnji "Vezeni most" teku prema planu, te da će programi festivala biti održani u Tuzlanskom i Zeničko-dobojskom kantonu, Pousorju i Brčko Distriktu.

Kopirati
Drag cursor here to close