RIP

Preminula književnica Ljubica Ostojić

Ljubica Ostojić je član Društva pisaca BiH od 1974. godine.
Kultura / Knjige | 29. 05. 2021. u 10:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Književnica, dramaturginja, profesorica na Akademiji scenskih umjetnosti Ljubica Ostojić preminula je u jutarnjim satima u 76. godini - potvrđeno je u Drištvu pisaca BiH.

Ljubica Ostojić je rođena 20. ožujka 1945. godine u Beogradu, a koncem iste godine nastanjuje se sa obitelji u Sarajevu.

Diplomirala je na Pedagoškoj akademiji (Likovni odsjek) i Filozofskom fakultetu (Komparativna književnost – teatrologija) u Sarajevu.

Radila je kao dramaturg Dramske scene Pozorišta mladih, kazališni kritičar u revijama «Odjek» i «Književna revija» i listovima «Oslobođenje» i «Večernje novine“, urednik dokumentarne, eksperimentalne i poetske drame na Radio-Sarajevu, dramaturg-suradnik u Mostarskom Teatru Mladih 74 /MTM/, predavač Dramaturgije na Akademiji scenskih umjetnosti.

Pisala je radiodrame, tv-drame i scenarije, kritiku i esejistiku iz oblasti kazališne umjetnosti, književnosti i likovnih umjetnosti. Bila je dramaturg je, dramatizator i adaptator brojnih predstava u suvremenom kazalištu. Njena poezija proza, kritika, drame i radio drame prevođene su na engleski, albanski, njemački, mađarski, makedonski, turski, slovenski, poljski, česki, bugarski, slovački, grčki, francuski…

Ljubica Ostojić je član Društva pisaca BiH od 1974. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close