DHK HB

Predstavljeno stvaralaštvo Slave Antina Bage

Predstavljanje stvaralaštva članova Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne.
Kultura / Knjige | 27. 03. 2019. u 15:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Otvorenoj čitaonici Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne, se nastavlja s Književnim susretima u sklopu kojih u Književnoj srijedi predstavlja stvaralaštvo članova Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne.

Danas je predstavljno književno stvaralaštvo Slave Antina Bage.

O književnom stvaralaštvu književnika Bage govorili su prof. Stjepan Galić, književnici Dragan Marijanović, Antun Lučić, Matej Škarica i voditelj tribine Ivan Baković koji je odabranim ulomcima iz romana i poezijom nazočne upoznao s Baginim književnim opusom i ikavicom koju njeguje.

Foto: DHK HB / Otvorena čitaonica

Slavo Antin Bago (1939.), je iz Čitluka pored Posušja. Profesor povijesti te prof. pedagogije za ugostiteljstvo i turizam. U toj oblasti radio je više od 42 godine. Od 1992.-2002. bio je ravnatelj Srednje turističko-ugostiteljske škole u Mostaru. Trenutno je umirovljenik.

Ratne 1994. ozbiljnije se počeo baviti književnim radom, odnosno počeo je napisano i objavljivati. Od tada do danas objavio je 28 knjiga. Od književnih djela objavio je: zbirke pjesama, pjesme za djecu, pripovijetke, pripovijesti, kratke priče, aforizme i romane.

Ukras života ne može se uvrstiti ni u jednu dosadašnju vrstu. Ima tu i pjesama, kraćih proznih tekstova te odgojnih tekstića i slikovničkog je kova.

Kopirati
Drag cursor here to close