Mostar

Predstavljeno književno stvaralaštvo Ante Zirduma

Objavio je 21 autorsku knjigu, među kojima su "Jahači svijetlosti", "Čuvari dostojanstva", "Saga o dva mača", "Carski rez" i druge.
Kultura / Knjige | 27. 02. 2019. u 16:46 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Književno stvaralaštvo Ante Zirduma predstavljeno je danas u Otvorenoj čitaonici Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne (DHK HB) u Mostaru.

Autor je 21 knjige, među kojima su "Jahači svijetlosti", "Čuvari dostojanstva", "Saga o dva mača", "Carski rez" i druge, a o njegovom književnom djelu na ovom događaju govorili su predsjednik DHK HB Ivan Sivrić, Anto Marinčić, Dragan Marijnović i Ivan Baković, voditelj tribine.

Najnovije Zirdumovo djelo je knjižica poetskih refleksija "Zavrzlame narcisa pred izlogom" koja je iz tiska izašla u utorak, 26. veljače.

Napisao je i nekoliko drama, radio drama i dramatizacija te je uredio više raznih zbornika i godišnjaka, a trenutačno uređuje blogove BH Fantasy, Zone SF književnosti i Primijenjena poezija.

Zastupljen je u antologijama, u dvadesetak regionalnih zbornika eseja, priča i pjesama te u velikom broju časopisa, a tijekom svoje karijere osvojio je i veliki broj nagrada, priopćeno je iz Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne.

Anto Zirdum rođen je u Derventi 1956. Osnovnu i srednju školu završio je u Zenici, Pedagoški fakultet u Rijeci, a radnu karijeru započeo je u Varešu.

Kopirati
Drag cursor here to close