Profesor filozofije i sociologije

Predstavljene knjige autora Ivana Sivrića

Uz samog autora, u predstavljanju knjige sudjelovali su predsjednik DHK HB profesor Ivan Baković, članica DHK HB profesorica Blanka Kraljević te dr.sc. Tina Laco s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.
Kultura / Knjige | 21. 01. 2022. u 14:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Knjige ''Orni za vrijeme'' i ''U zemlji ljudi'' autora Ivana Sivrića predstavljene su u četvrtak navečer u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu.

Predstavljanje su organizirali Društvo hrvatskih književnika Herceg-Bosne (DHK HB) i Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg čiji se predsjednik Gojko Jelić obratio nazočnica na samom početku programa.

Uz samog autora, u predstavljanju knjige sudjelovali su predsjednik DHK HB profesor Ivan Baković, članica DHK HB profesorica Blanka Kraljević te dr.sc. Tina Laco s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Ivan Sivrić (1950.), profesor je filozofije i sociologije, prethodni je predsjednik DHK HB. U MH Mostar bio je glavnim tajnikom od 1998. do 2014. godine. Jedan je od inicijatora HIZ-a BiH te je redoviti član HDZU-a u Sarajevu, HAZU BiH u Mostaru (u svojstvu suradnika). Predsjednik je UO Fondacije za izdavaštvo u FBiH. Nositelj je nacionalnog odličja prvog reda, Spomenice Domovinskog rata, Kristalne Matice hrvatske, brojnih zahvalnica te drugih priznanja. Ima čin pukovnika.

Završio je Učiteljsku školu u Mostaru (1968.), Filozofski fakultet u Sarajevu (1973.). Priredio je više knjiga i zbornika te glavni urednik četiri monografije. Idejni začetnik, pokretač i glavni urednik časopisa Suvremena pitanja (referiran u CEEOL-u) te bio glavni urednik OSVITA (referiran u CEEOL-u); bio je članom je uredništva MOSTARIENSIE te Zamjenik glavnog urednika MOTRIŠTA.

Recenzent je, urednik, promotor i lektor više književnih i stručnih knjiga. Sudjelovao je u empirijskim istraživanjima kao suradnik, istraživač i voditelj projekta; organizator, uvodničar i referent itd. na znanstvenim i stručnim skupovima; dijelovi knjiga objavljivani su kao feljtoni u dnevnim novinama, pjesme su mu prevođene na albanski i makedonski jezik.

Kopirati
Drag cursor here to close