Večeri poezije

Predstavljena knjiga o kronologiji života Alekse Šantića

Kultura / Knjige | 17. 09. 2015. u 20:43 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu programa 96. Šantićevih večeri poezije, u atriju Vladikinog dvora u Mostaru organizirano je predstavljanje knjige 'Kronologija života Alekse Šantića' autora Zlatka Serdarevića.

Gosti govornici koji su dali svoj osvrt na knjigu i proces nastajanja iste dali su paroh Radivoje Krulj, Gradimir Gojer i Danilo Marić. Govornici su bili zajedničkog stajališta da je čitalačkoj publici trebala jedna ovakva knjiga koja govori o životu i radu Alekse Šantića.

Također, istaknuto je da, koliko god se pisalo o ovom pjesniku, uvijek će ostati nešto nedorečeno. Spontano, tijekom predstavljanja knjige gosti govornici su jedni druge nadopunjavali pojedinostima iz Šantićevog života.

Govornici su bili jedinstvenog stava, da ova knjiga treba biti početak nove epohe u istraživanju ovog, ali i drugih pisaca iz Mostara i Hercegovine. Sam autor je rekao kako ova knjižica predstavlja samo dio presjeka Šantićevog života.

"Ova knjižica možda jeste tanka, i po debljini se kvalitet ne bi trebao mjeriti, ali ona obiluje sa mnogo podataka i pojedinosti koje javnosti do sada nisu bile poznate", rekao je Serdarević.

Šantićeve večeri poezije nastavljaju se u petak uz poetsku večer pod nazivom 'Druga Šantićeva kuća' koja će biti održana u gradskoj galeriji u Nevesinju s početkom od 19 sati. Nakon toga predstoje još dva programa u ovogodišnjoj manifestaciji. U subotu će biti održana večer sa književnicom Vesnom Kapor, a u nedjelju slijedi poetsko - glazbeno - scenski program u suradnji sa Koledžom ujedinjenog svijeta. Oba navedena programa će se održati u atriju Vladikinog dvora s početkom od 19 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close