HKD Napredak

Predstavljena knjiga Franje Topića "Bosna i Hercegovina, naša domovina"

Profesor Franjo Topić kazao je kako mu je drago što se promocija održava upravo u njegovom rodnom Novom Travniku u trenutku kada mnogi osporavaju Bosnu i Hercegovinu.
Kultura / Knjige | 18. 02. 2022. u 09:54 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Hrvatskoga kulturnoga društva (HKD) "Napredak" podružnica Novi Travnik u četvrtak, 17. veljače, upriličena je promocija knjige "Bosna i Hercegovina, naša domovina", autora mons. prof. dr. Franje Topića.

Knjigu su predstavili župnik župe Presvetog Trojstva u Novom Travniku vlč. dr. Ante Ledić, dr. političkih znanosti Dragan Slipac, kao i sam autor dr. Topić, dok je moderatorica promocije bila prof. Josipa Džambas.

Profesor Franjo Topić kazao je kako mu je drago što se promocija održava upravo u njegovom rodnom Novom Travniku u trenutku kada mnogi osporavaju Bosnu i Hercegovinu.

U knjizi su sabrane njegove kolumne o aktualnim temama koje su nastale posljednjih petnaestak godina.

"U ovoj knjizi su sazdane moje kolumne koje su nastajale posljednjih petnaestak godina, koje sam objavljivao u različitim medijima. Vrlo često sam obrađivao aktualne teme, jer su one i bile povod određenim mojim tekstovima. Govorio sam vrlo često o odnosu Hrvatske prema Bosni i Hercegovini, brojnim crkvenim temama, o papama, Ivanu Pavlu Drugom, o papi Franji. Govorio sam o dijalogu, ekumenizmu, Ahdnami i mnogim drugim stvarima koje su za ove prostore bile veoma značajne", istaknuo je profesor Topić.

Ponovio je kako je njegova politika oduvijek bila da ljudi na ovim prostorima što bolje žive jedni s drugima, priopćeno je iz Napretka.

Kopirati
Drag cursor here to close