Mostar

Predstavljena knjiga ''Čudotvorna prašina sv. Nikole'' autora Jure Papića

Kultura / Knjige | 02. 12. 2016. u 16:17 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavljanje knjige ''Čudotvorna prašina sv. Nikole'' splitskog autora Jure Papića održana je danas u prepunoj dvorani Male Galerije Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače.

O knjizi su govori slikarica Fanita Hrepić iz Splita te mostarski pjesnik Ivan Vrljić. Recenzenti ove knjige su bivši predsjednik RH gospodin Ivo Josipović te splitski glazbenik i umjetnik maestro Jovica Škaro.

U glazbenom dijelu predstavljanja knjige promociju su upotpunili i uveličali glazbenica i umjetnica Meliha Kulukčija , mlada glazbenica Sanda Pandža te mlada operna pjevačica Nina Deronjić.

U početnom dijelu promotori su se zahvalili sponzoru književne promocije prije svega Splitsko-dalmatinskoj županiji, Turističkoj zajednici grada Splita – gospođi Aidi Jukić, Tiskari Čulić u Splitu kao naravno i domaćinu ravnatelju HDHSK Danijelu Vidoviću koji je ustupio prostor ovom događaju.

U ime Sveučilišta u Mostaru prigodnim govorom kako umjetnost spaja sve prostore i granice, pritom govoreći o karakteru blagdana sv. Nikole i autorovoj knjizi - obratio se Ivo Čolak prorektor Sveučilišta u Mostaru u ime rektorice Sveučilišta u Mostaru gospođe Ljerke Ostojić.

Govoreći o knjizi '' Čudotvorna prašina sv. Nikole'' splitskog autora Jure Papića mostarski pjesnik Ivan Vrljić govori o sv. Nikoli kao svecu koji spaja istok i zapad, mladu i staru generaciju, sveca koji nagrađuje i dariva djecu te prije svega osobu koja je zaštitnik pomoraca i putnika.

U svom govoru i osvrtu o knjizi mostarski pjesnik Ivan Vrljić dočarava vrijeme i prostor gdje je djelovao sv. Nikola unaprijed veseleći se mlađoj publici kojoj je sv. Nikola uzor i ideal življenja.

Na kraju promocije splitski književnik Jure Papić zahvalio se svima prisutnima i podijelio zahvalnice svima koji su doprinijeli izdavanju i promociji ove knjige nadajući se sretan još jednoj promociji u gradu na Neretvi.

Kopirati
Drag cursor here to close