Kosača

Predstavljanje zbirke autobiografskih priča ''Kaleidoskop''

Prva je to zbirka priča za djecu ove profesorice hrvatskog jezika i književnosti.
Kultura / Knjige | 19. 04. 2022. u 21:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru će, 20. travnja 2022. u 19 sati u Galeriji kraljice Katarine Kosača biti upriličeno predstavljanje zbirke autobiografskih priča ''Kaleidoskop'', autorice Jasne Ćorić. Zbirka je izišla 1. prosinca 2021. godine u nakladništvu ALFE d. d. Zagreb.

Prva je to zbirka priča za djecu ove profesorice hrvatskog jezika i književnosti koja od 1996. godine predaje materinski jezik u Osnovnoj školi Bijakovići, a potom u Osnovnoj školi fra Didaka Buntića Čitluk. Od malih nogu pokazuje interes za čitanje, knjige, jezik i pisanje, što postaje njeno cjeloživotno zanimanje.

Profesorica Ćorić sudjeluje u brojnim kulturnim i obrazovnim aktivnostima kao članica predsjedništva Ogranka Matice hrvatske u Čitluku i kao članica Radne skupine zadužene za izradu prijedloga predmetnih kurikula za osnovne škole, gimnazije i općeobrazovne predmete u srednjim strukovnim školama županija u kojima se nastava izvodi po Nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku. Radijski eter je poznaje kao urednicu i voditeljicu dječje radioemisije ''Kocka vedrine'' u programu Radiopostaje MIR Međugorje, od 2010. godine.

O zbirci će govoriti recezenti: fra Ante Marić, Valerija Ćorić, radijska novinarka (Radio Herceg Bosne) i Željka Miletić, profesorica hrvatskog i engleskog jezika. Ispred nakladnika će se obratiti Ana Babić, direktorica naklade Alfa iz Mostara, a nazočnima će se obratiti i sama autorica.

Program će svojim izvedbama uljepšati učenici Osnovne glazbene škole Čitluk.

Kopirati
Drag cursor here to close