Ironija

Prazna ''knjiga'' o Salviniju bestseller u Italiji

Knjiga "Zašto bi Salviniju trebalo vjerovati, poštovati ga i obožavati" na 110 stranica i uz cijenu od 6,99 eura nudi prazne stranice.
Kultura / Knjige | 03. 12. 2020. u 07:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Knjiga o ultradesnom oporbenom političaru Matteu Salviniju na vrhu je najprodavanijih naslova u talijanskom Amazonu, iako sadrži samo prazne stranice.

Knjiga "Zašto bi Salviniju trebalo vjerovati, poštovati ga i obožavati" na 110 stranica i uz cijenu od 6,99 eura nudi prazne stranice i već je danima na vrhu popisa najbolje prodavanih knjiga na talijanskoj stranici internetskog prodavatelja.

"Knjiga je puna praznih stranica. Unatoč višegodišnjem istraživanju, nismo mogli pronaći ništa što bismo rekli po tom pitanju, pa molim vas, slobodno je koristite za vlastite bilješke", Knjiga "Zašto bi Salviniju trebalo vjerovati, poštovati ga i obožavati" na 110 stranica i uz cijenu od 6,99 eura nudi prazne stranicenavodi se u opisu knjige.

Kao autor navodi se "Alex Green, politički analitičar" i vjerojatno se radi o pseudonimu. Prema Amazonu knjiga je objavljena u privatnoj nakladi u veljači 2009., prenosi Hina.

Očigledna šala privukla je pažnju mnogo talijanskih medija među kojima su i La Stampa, La Repubblica, Il Fatto Quotidiano iIl Sole 24 Ore.

Kritike na Amazonu uglavnom su pozitivne a prosječna je ocjena 4,7 zvijezda.

"Dugotrajno i naporno čitanje, no vrijedilo je", piše jedan potrošač.

Nekima se šala ipak nije dopala.

"Pišem vam samo da vam kažem da se radi o praznoj knjizi prodanoj u spletki s ljevičarskim Amazonom samo za zabavu ljevičara", napisao je muškarac koji je ocijenio knjigu samo jednom zvijezdom. "Kupio sam je samo da bih o njoj loše pisao. Ne biste je trebali kupiti!", dodao je kupac.

Salvini (47) čelnik je stranke Liga. Političar koji dijeli društvo poznat je po tvrdim stajalištima prema migrantima i naklonosti drugim populističkim vođama poput odlazećeg američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Kopirati
Drag cursor here to close