Elvedin Nezirović i Mili Tiro

Poetska večer u MC Pavarotti: Pisana riječ živi i potrebna je Mostaru

Elvedin Nezirović i Mili Tiro predstavili su svoje pjesme
Kultura / Knjige | 12. 10. 2018. u 23:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muzički centar Pavarotti organizirao je poetsku večer, na kojoj su svoje stihove čitali  Elvedin Nezirović i Mili Tiro.

''Odlučili smo se da krenemo s večerima poezije u ovom jesenskom i zimskom periodu. Elvedin ima knjigu poezije ''Propovijedanje bluesa'', a večeras imamo promotivna čitanja i samim tim predstavljanje te knjige'', rekao je za Bljesak.info Mili Tiro.

Mili Tiro je govorio stihove pjesama iz knjige u pripremi „Pjesme iz samotne sobe“.

''Ja govorim o pjesmama koje su sklapane godinama, ali još nisu pronašle mjesto u knjizi. Nadam se da će uspjeti u doglednom periodu. Uvijek je negdje stajala želja da tu poeziju napišem i ostavim nešto iza sebe. Večeras  je odaziv dobar, publike ima.. To dokazuje da pisana riječ živi i potrebna je gradu, i u ovom šarenilu događaja uvijek je potrebno naći mjesta za poeziju'', zaključio je Tiro.

Nakon poetske večeri glazbenu  slušaonu je pripremio mostarski glazbenik Nedim Kurtović.

Tiro je ovom prilikom najavio i naredne događaje u MC Pavarottiju.

''Već 18. 10. imamo slušaonu s predavanjem na temu muzika 50-ih i 60-ih i utjecaj na nastanak moderne muzike. Zatim 25. imamo tematski koncert Rock škole. Nakon toga 2. 10. imamo promociju knjige Želimira Altarca Čička, koja je nedavno izašla. Možemo reći da će to biti hercegovačka premijera knjige 'Antikvarnica snova'. O knjizi će govorit autor, a knjiga se dotiče perioda koji je interesantan za Mostar.  To je poseban događaj jer se radi o knjizi sa  440 stranica i 200 slika koje nikad nisu objavljene. Nakon te promocije svira Bad Blues Band Bulevar'', rekao je Tiro, dodajući da će i mjesec studeni imat bogat program.

Kopirati
Drag cursor here to close