Tradicija

Otvoren Međunarodni sajam knjiga u Sarajevu

Na sajmu će se predstaviti više od 150 izlagača iz BiH, Srbije, Hrvatske, Turske, Saudijske Arabije, Njemačke, Irana, a posredno, zemlje koje su zastupljene autorima i djelima - Švedska, Danska, Francuska, Italija, Norveška, Austrija, Slovenija....
Kultura / Knjige | 18. 04. 2018. u 19:49 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodni sajam knjiga, 30. po redu, svečano je otvoren večeras u dvorani "Mirza Delibašić" u sarajevskoj Skenderiji. 

Ovogodišnji program sajma činit će promocije izdavačkih kuća, književnih djela i autora te prezentacija suvremenih učila. 

Sajam, koji organizira KJP Centar Skenderija -Sarajevski sajam u saradnji s partnerom TKD "Šahinpašić", otvorio je ministar kulture i sporta KS Mirvad Kurić. 

- Podržavamo sajam iz proste činjenice što je to najstarija i najbolja manifestacija kada su u pitanju autor, knjiga i izdavač. U prilog tome ide i činjenica o broju izlagača i zemalja iz kojih oni dolaze - rekao je Kurić. 

Na sajmu će se predstaviti više od 150 izlagača iz BiH, Srbije, Hrvatske, Turske, Saudijske Arabije, Njemačke, Irana, a posredno, zemlje koje su zastupljene autorima i djelima - Švedska, Danska, Francuska, Italija, Norveška, Austrija, Slovenija, SAD, Holandija, Belgija, Velika Britanija, Kosovo i Australija. 

Direktor TKD "Šahinpašić" Azer Kurtović poželio je posjetiteljima ugodan boravak na sajmu te da pronađu zadovoljstvo u prelistavanju, biranju, i kupovini knjiga. 

- Ovom prilikom želim spomenuti jedno ime, rahmetli Taiba Šahinpašića, osnivača naše firme, koji je vjerovatno najviše uradio za ponovno pokretanje sajma nakon rata - poručio je Kurtović. 

Direktor Centra Skenderija Amer Kapo istaknuo da je ovogodišnji sajam najposjećeniji u posljednjih nekoliko godina. 

Sajam će za posjetitelje biti otvoren od 10.00 do 19.00 sati. 

Sajam se zatvara 23. travnja

Kopirati
Drag cursor here to close