Josip Pečarić

''Oba su pala'' i ''Dva pisma koja su skinula maske'' u Širokom Brijegu

Kultura / Knjige | 19. 02. 2017. u 23:46 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Akademik Josip Pečarić 24. veljače 2017. u 18 sati  u Narodnoj knjižnici Široki Brijeg predstavit će dvije nove knjige ''Oba su pala'' i  ''Dva pisma koja su skinula maske''.

Kao predstavljač njegovih knjiga u programu sudjeluje fra Mario Knezović, koji posljednjih mjeseci plijeni posebnu pozornost svojom knjigom ''Nisam šutio''.

Glazbeni ugođaj izvedbom domoljubnih pjesama stvorit će klapa Dobrkovići.

Josip Pečarić rođen je u Kotoru 1948. godine. Doktorirao je 1982. godine matematičke znanosti. Redoviti je profesor na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, voditelj seminara "Nejednakosti i primjene" na Matematičkom odjelu PMF-a. Redoviti je član HAZU i aktivni član The New York Academy of Science. Jedan je od deset svjetskih matematičara čiji broj radova danih na MathSciNet-u prelazi brojku 500.

Najplodniji je hrvatski znanstvenik s oko 1100 znanstvenih radova iz područja matematike, te više od dvadeset publicističkih knjiga, u kojima se bavi temama ključnim za razumijevanje stvaranja hrvatske države.

Akademik Josip Pečarić dobitnik je Državne nagrada za znanost, a dr. Franjo Tuđman odlikovao ga je Redom Danice hrvatske s likom Ruđera Boškovića.

Kopirati
Drag cursor here to close