Natječaj

Nagrada Musa Ćazim Ćatić: Traži se najbolja pjesma

Kultura / Knjige | 08. 12. 2014. u 10:15 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kulturno udruženje “Musa Ćazim Ćatić“ Odžak raspisalo je natječaj za književnu nagradu „Musa Ćazim Ćatić“ za najbolju neobjavljenu pjesmu.

Nagrada koja je ustanovljena povodom stogodišnjice izdavanja prve zbirke pjesama Muse Ćazima Ćatića bit će prvi put dodijeljena na stogodišnjicu smrti ovoga pjesnika, a ima za cilj njegovanje sjećanja na Ćatićev lik i njegovo djelo.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju svi državljani Bosne i Hercegovine, a u obzir dolaze samo pjesme koje nisu ranije objavljene. Jedan autor može sudjelovati najviše s tri neobjavljene pjesme.

Rukopise potpisane šifrom i fotokopiju dokaza o državljanstvu BiH treba dostaviti otisnute u tri primjerka, na adresu: Kulturno udruženje „Musa Ćazim Ćatić“ Odžak, Titova b.b. 76290 Odžak, p.p. 8, s naznakom „Za književnu nagradu M. Ć. Ćatić“.

U istoj omotnici treba dostaviti zatvorenu omotnicu u kojoj će biti rješenje šifre: ime, prezime, adresa, broj telefona i e-mail autora.

''Pošto je prva godina objavljivanja natječaja za književnu nagradu "Musa Ćazim Ćatić", tema je po vlastitom izboru. Pravo sudjelovanja imaju svi državljani BiH. Potrebna je fotokopija dokaza o državljanstvu BiH ili kopija osobne ili putovnice'', pojasnio je za Agenciju Fena predsjednik Upravnog odbora Udruženja Husein Ismailović.

Radovi se trebaju poslati do 31. prosinca, a bit će dodijeljene tri glavne nagrade.

Osim glavnih nagrada žiri će odabrati još 47 pjesama, za koje će organizator pripremiti nagrade-iznenađenja. Svih 50 odabranih pjesama bit će objavljeno u posebnom zborniku u povodu obilježavanja stote godišnjice smrti pjesnika.
Nagrade će biti dodijeljene 6. travnja 2015. godine na svečanosti koja se održava u povodu obilježavanja stogodišnjice smrti pjesnika Muse Ćazima Ćatića u Odžaku, njegovom rodnom gradu.

Kopirati
Drag cursor here to close