Iščekujući zoru

Mostarski student predstavio roman o odrastanju u ratu

Kultura / Knjige | 22. 10. 2019. u 09:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Roman ''Iščekujući zoru'', autora Matiasa Zečevića iz Odžaka, predstavljen je u ponedjeljak u ljubuškoj Gradskoj vijećnici, u organizaciji JU ''Kulturno-športski centar'' Ljubuški.

Knjigu su, izuzev autora, predstavili Damir Šiljeg i Ivan Volić, dok je pak predstavljanje prekrasnim glazbenim točkama uveličala Drina Dodig. Moderatorica programa bila je Petra Primorac.

Foto: LjPortal.com / S predstavljanja romana

Roman je priča o odrastanju jednog dječaka za vrijeme Domovinskog rata i nakon njega sve do današnjih dana. To je ujedno i priča o sudbini brojnih obitelji koje su u to vrijeme morale napustiti svoj dom. Prateći život ovog dječaka autor je na slikovit način prikazao i sliku društva toga vremena. Ideja za ovaj roman , ističe autor, došla je upravo zbog sadašnjeg masovnog iseljavanja Hrvata iz Bosne i Hercegovine, a posebno iz Posavine  pa je htio na ovaj način iskazati svoje nezadovoljstvo s tim.

''I početak i kraj ovog romana govore o napuštanju svoga rodnog kraja. Na početku zbog ratnih neprilika, a na kraju zbog potrage za boljim uvjetima života", istaknuo je, među ostalim, Zečević.

Matias Zečević dolazi iz Odžaka, općine u Županiji Posavskoj. Student je novinarstva na Filozofskom fakultetu u Mostaru. Roman ''Iščekujući zoru'' je njegov prvijenac.

Kopirati
Drag cursor here to close