Ćorovića kuća

Mostar: Promovirana knjiga o mostarskoj slikarici koja živi i stvara u Australiji

Kultura / Knjige | 22. 09. 2017. u 08:14 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Društva umjetnika Mostara u četvrtak navečer je u spomen kući Svetozara Ćorovića održana promocija knjige 'Ruka anđela - slikarski svijet Nadije Fazlić' autora Dušana Zurovca.

Promotori su bili književnik i producent Nedeljko Žugić, geostrateg Bude Stanišić, te novinar Zlatko Serdarević, kao i sam autor djela.

"Ova knjiga pisana pod snažnim emocijama, koliko god da pruža cjelovitu sliku ove slikarice i poetese, isto tako uvjerljivo govori i o autoru knjige", kazao je između ostaloga Serdarević. "U narativnom postupku autor koristi kombinaciju svojih promišljanja, zapisa iz Nadijinog dnevnika sa vrlo senzibilnim i poetičnim ispovijestima i zapisima medija garnirajući tekst faktografskim podacima", istaknuo je Serdarević.

"Autor je svojom snagom, umijećem i voljom pokazao širinu i internacionalizam, te osjećaj za ljudstvo", rekao je između ostaloga Stanišić.

"Ovu knjigu sam morao napisati. Nekad se događaju knjige, i bolje da nam se događaju knjige nego sve ono što nam se dogodilo. Nažalost, zaboravili smo naše ljude koji su otišli sa ovih prostora. Postoji i ona izreka 'Hercegovina sebe raseli, a svijet naseli', te sada imamo situaciju da ljudi s ovih prostora postoji po cijelom svijetu. Tako i ova knjiga govori o Nadiji Fazlić koja je priznatija tamo gdje trenutno živi i stvara - u Australiji, nego što je u podneblju odakle potiče", rekao je u svom govoru autor knjige.

Kopirati
Drag cursor here to close