Kralj Fahd

Mostar: Promovirana knjiga 'Mladost u bezdanima jave i sna'

Kultura / Knjige | 18. 10. 2014. u 10:50 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U kulturnom centru kralje Fahd u Mostaru u organizaciji Kulturno edukativnog centra 'Sehara' održana je promocija zbirke 'Mladost u bezdanima jave i sna' autorice Vernese Manov. Prema riječima promotora knjiga odražava stanje autorice u pojedinim životnim situacijama pred kojima se našla.

Riječ je o razdobljima života prije, tijekom i nakon posljednjeg rata na ovim prostorima. Drama života postaje zanimljivija i sa činjenicom da se radi o umjetničkoj duši čija sudbina je utkana u bosanskohercegovačku zbilju koja nekada nije naklonjena, koja nekada nemilosrdno kida niti snova pod teretima java.

Promocija je održana u punoj dvorani spomenutog centra gdje su zainteresirani nakon govornog dijela, knjigu mogli kupiti uz potpis autorice, po promotivnoj cijeni. U sklopu kulturno - zabavnog dijela programa nastupile su članice dječje sekcije teatra 'Fedra' iz Bugojna.

O knjizi su govorili mr.sci. Irma Marić, te prof. Elifa Šoše, dok se ispred KEC 'Sehara' obratila Edna Isić Balić. U sklopu promocije organizirana je i izložba umjetničkih fotografija Mehe Manova, Vernesinog oca.

Vernesa Manov rođena je 21.05.1976. godine u Mostaru. Do svoje sedamnaeste godine živjela je u Prozoru sa roditeljima. Ratna događanja i životni putevi je dovode do Konjica u kojem završava studij književnosti. Manov trenutno živi u Bugojnu i nastavnica je bosanskog jezika i književnosti u Osnovnoj školi. Voditeljica je art radionica u Teatru 'Fedra' iz Bugojna. Sa djecom iz teatarske skupine pomaže mladima sa posebnim potrebama pišući i režirajući i za njih performanse i predstave.

Kopirati
Drag cursor here to close