8. rujna

Mostar obilježava Nacionalni dan svjesnosti o knjižnicama

Kultura / Knjige | 06. 09. 2017. u 08:46 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nacionalni dan svjesnosti o knjižnicama obilježit će se 8. rujna u 11 sati ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru, a u organizaciji Sveučilišta u Mostaru, Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti i Narodne knjižnice Hercegovačko-neretvanske županije.

Nacionalni dan svjesnosti o knjižnicama organizira se 8. rujna na Međunarodni dan pismenosti, a cilj je podsjetiti građanke i građane na važnost sudjelovanja knjižnice u izgradnji društva znanja, piše Fena.

Knjižnice (javne, akademske, školske, specijalne), partneri iz Bosne i Hercegovine 8. rujna 2017. sudjelovat će u promociji svojih usluga nudeći građanima različite edukativne sadržaje

Nacionalni dan svjesnosti o knjižnicama organizira se u okviru projekta "ERASMUS+ Capacity Building in Higher Education (CBHE) – Library Network Support Services (LNSS): Modernising libraries in Western Balkan countries through staff development and reforming library services".

Projektom je planirana snažna promocija knjižnica, njihovih usluga i uopće informacijskih i knjižničnih znanosti.

Pored Mostara programski sadržaji bit će održani u skoro 50 knjižnica širom Bosne i Hercegovine, priopćeno je sa Sveučilišta u Mostaru.

 

Kopirati
Drag cursor here to close