DHK HB

Mostar: Književna srijeda je rezervirana za Zdravka Nikića

O stvaralaštvu Zdravka Nikića govorit će Miljenko Stojić i Ivan Sivrić, a susret će se održati u maloj dvorani u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače s početkom u 12 sati.
Kultura / Knjige | 22. 11. 2021. u 09:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Zdravko Nikić

Društvo hrvatskih književnika Herceg-Bosne (DHK HB) u srijedu, 24. studenoga, nastavlja s Književnim susretima u sklopu kojih će biti predstavljeno stvaralaštvo Zdravka Nikića.

Zdravko Nikić je rođen je 1953. godine u Ružićima, općina Grude. Diplomirao je 1979. u Sarajevu na odsjeku Historija jugoslavenskih književnosti i hs/sh jezik.

Kao profesor radio je u Banovićima i Šipovu, te u Grudama kao tajnik SIZ-a kulture i knjižničar u Narodnoj knjižnici. U Hercegbosanskoj novinskoj agenciji (HABENA) zaposlio se na mjestu urednika 1993., a od 1994. do 2001. bio je glavni i odgovorni urednik. Od 2001., kada su se spojili BHP i Habena, radi na mjestu v.d. glavnoga urednika i pomoćnika direktora, do odlaska u mirovinu, koncem 2017.

Autor je ovih djela: ''Vrisak kamena'' (pjesme), ''Strah i glad'' (roman), ''Hrvatska golgota' (pjesme), ''Korak izvan kruga'' (roman-kronika), ''Radiestezija zrnce Božjeg dara'', ''Sime života vičnoga – zapisi Stipana Trnovca'' (roman) i ''Zavičajna rapsodija'' (pjesme), ''Vjera, obitelj, ljubav i domovina'' (pjesme) i ''Sime sluga Sotonini sinova i sime sinova Sotonini sluga'' (roman).

Urednik je i lektor mnogih knjiga i monografija, kao i pisac proslova i pogovora više knjiga. U svakom njegovu djelu zastupljena je ikavica njegova rodnoga kraja.

O stvaralaštvu Zdravka Nikića govorit će Miljenko Stojić i Ivan Sivrić, a susret će se održati u maloj dvorani u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače s početkom u 12 sati, priopćili su iz DHK HB.

Kopirati
Drag cursor here to close