Ćudljive vode

Mladi književnik Matias Zečević predstavio svoj roman u Salzburgu

Roman Ćudljive vode do sada je predstavljen u više od deset bosanskohercegovačkih gradova.
Kultura / Knjige | 24. 10. 2022. u 11:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Književnik Matias Zečević proteklog vikenda predstavljao je svoj roman Ćudljive vode publici u Salzburgu, u organizaciji Hrvatske dopunske škole.

U subotu ujutro je ovaj mladi pisac o svom drugom romanu najprije govorio polaznicima Hrvatske dopunske škole u Salzburgu, a u večernjim satima održano je predstavljanje za sve ljubitelje knjige u prostorijama Hrvatskog centra

Na početku samog predstavljanja okupljenima se obratila nastavnica Kata Jelušić.

“Zadovoljstvo nam je što je ovaj mladi književnik iz Bosanske Posavine ponovno s nama kako bi nam predstavio svoj drugi roman. Vjerujem kako ćemo ovakva druženja nastaviti u budućnosti kada nam Matias bude predstavljao svoje nove knjige.”

Autor Matias Zečević osvrnuo se na svoj roman, te je govorio o motivima u tom djelu.

“Roman je inspiriran strašnim poplavama koje su 2014. godine pogodile Bosansku Posavinu i druge dijelove BiH i susjednih zemalja. Htio sam da to negdje ostane zapisano, te da se stalno podsjećamo kako je moguće u kratkom vremenskom razdoblju izgubiti sve ono materijalno što stječemo godinama. Često od prevelike žudnje za onim stvarima za kojim čeznemo, zaboravimo na stvari koje već imamo.

U nedjelju se književnik Zečević susreo i s vjernicima Hrvatske katoličke župe bl. Alojzija Stepinca u Salzburgu, nakon čega je razgovarao i s trenerom i bivšim nogometašem Nikom Kovačem.

Autor je publici obećao uskoro novo druženje, kada bi trebao izaći njegov treći roman. Roman Ćudljive vode do sada je predstavljen u više od 10 bosanskohercegovačkih gradova.

Kopirati
Drag cursor here to close