Biblioteke za bolje sutra

Mičijević: Bibliotekare želimo učiniti vidljivijima

Na ovoj konferenciji kao i prethodne godine sudjeluju bibliotekari iz regije i bit će obrađene različite teme kao što su povijest bibliotekarstva, biblioterapija, zavičajna zbirka i slično.
Kultura / Knjige | 18. 10. 2023. u 10:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Konferencija povodom Znanstvene internacionalne konferencije bibliotekara "Biblioteke za bolje sutra" održala se u srijedu u Narodnoj biblioteci Mostar.

"NBM organizira drugu po redu znanstvenu internacionalnu konferenciju bibliotekara pod nazivom "Biblioteke za bolje sutra", a razlog je, kako je kazala Selma Aškraba Hasić magistrica bosanskog jezika i zaposlenica u narodnoj biblioteci, Međunarodni dan bibliotekara koji se održava 22. listopada.

"Na ovoj konferenciji kao i prethodne godine sudjeluju bibliotekari iz regije i bit će obrađene različite teme kao što su povijest bibliotekarstva, biblioterapija, zavičajna zbirka i slično", istaknula je Selma Aškraba Hasić.

Medijima se obratio i direktor Narodne biblioteke Mostar Omer Mičijevićkoji je istaknuo zadovoljstvo zbog dodijeljenog domaćinstva drugu godinu zaredom za organiziranje ove konferencije.

"Zadovoljstvo nam je što smo mi drugu godinu zaredom organizirali konferenciju bibliotekara na kojoj sudjeluje preko 60 bibliotekara i preko 100 članova biblioteka. Uglavnom su to javne biblioteke. Posebno mi je zadovoljstvo što je ova naša konferencija naišla na pozitivan odgovor institucija na lokalnoj i kantonalnoj, federalnoj razini a podršku smo dobili i od vijeća ministara. Naš je cilj da povodom ovog međunarodnog dana ovom aktivnošću učinimo bibliotekare vidljivijima i da to nisu nevidljivi ljudi i da to nije nevidljiva profesija. Nastojat ćemo napraviti strategiju za regiju, kolokvijalno rečeno za regiju zapadnog balkana za narednih 10-ak godina", zaključio je Mičijević.

Kopirati
Drag cursor here to close