Zvijezde stripa

MaFest: Završio deveti festival stripa u Makarskoj

Kultura / Knjige | 25. 05. 2015. u 07:12 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završio je deveti makarski festival stripa MaFest. Veliki broj uglednih inozemnih i domaćih strip autora, uživao je u druženju, razgovorima i crtanju s ljubiteljima i fanovima svih uzrasta, koje zajedno veže ljubav prema stripu.

Zvjezdana imena ove je godine predvodio Angelo Stano, crtač u čijoj se bogatoj biografiji ističe rad na strip serijalu “Dylan Dogu”, zatim iznimno produktivni i cijenjeni, hrvatskoj publici do sada nepoznati kanadski crtač Niko Henrichon i mnogo poznatiji Carlo Ambrosini, Bonellijev crtač i scenarista.

Redovi fanova bili su i za radove crtača Colina MacNeila, zatim kreativnog i originalnog Irvinga Frazera, a ništa manje posla nije imao ni Frano Petruša, zagrebački crtač inozemnih dosega. To je samo manji dio domaćih i inozemnih autora koji su crtali, poučavali i družili se u Makarskoj.

Trodnevni MaFest počeo je u petak kada su gosti crtali, družili se i potpisivali crteže i albume za stripofile u pivnici ''Pivac'' na Rivi, gdje se odvijao glavni festivalski program. Večernji sati bili su rezervirani za glavne goste festivala, nakon čega bi svi do sitnih sati nastavljali druženje uz glazbu uživo i DJ-eve.

U subotu je, nakon dana druženja i nezaobilaznog crtanja, večer prošla u znaku dodjela nagrada MaFestova natječaja za osnovnoškolce s područja Makarske, nakon čega je održana humanitarna aukcija originalnih crteža svih gostiju festivala.

Od popratnih programa, organizirane su izložbe originalnih crteža specijalnih gostiju festivala u Galeriji “Gojak”, a nezaobilazna je bila burza stripova koja je kao i prethodnih godina privukla veliki broj ljubitelja stripa u kongresnu dvoranu hotela “Meteor”.

Više informacija o MaFestu možete pronaći na njihovim službenim internet stranicama ili na Facebooku.

Kopirati
Drag cursor here to close