Mostar

Konferencija i premijerna izvedba na Četvrtim danim Festivala autorske poetike

U online formatu Sudjelovat će brojni kulturni radnici iz BiH, ali i zemalja regije.
Kultura / Knjige | 29. 08. 2022. u 11:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Festivala autorske poetike, četvrtog festivalskog dana, na repertoaru su dva programa, U 11 sati počinje 24. Međunarodna konferencija na temu "Kultura, razvojna šansa društva".

U online formatu Sudjelovat će brojni kulturni radnici iz BiH, ali i zemalja regije. Kako navode organizatori, cilj je skrenuti na brojne propuštene prilike u našim društvima koje nudi kultura za razvoj naših društava, te ukazati na mogućnosti i potencijale kulture u razvoju društva. Poseban akcenat će biti dan na razbijanje usaljenog mišljenja da je kultura samo potrošač. Na kraju će sva izlaganja biti sređena i publicirana.

Večeras na Memorijalnoj sceni 2532 s početkom u 20 sati obilježit će 50. godina umjetničko-pedagoškog rada umjetničkog rukovoditelja, Seada Đulića. Izvedba predstave ranije je odgođena iz zdravstvenih razloga, ali je festival pravo mjesto za ovakav događaj.

Večeras publici poklanjaju premijernu izvedbu autorskog projekta Seada Đulića, "Mojih 7 smrtnih grijeha". Projekat je to koji u formi pripovjedačko-dokumentarnog teatra svjedoči o vlastitom životu i borbi sa samim sobom da se ne poklekne pred brojnim izazovima.

Kopirati
Drag cursor here to close