Gimnazija fra Dominika Mandića

Knjižnica širokobriješke gimnazije bogatija za 144 nove knjige

Knjige su nabavljene preko Javnog natječaja za financiranje i sufinanciranje projekata iz područja predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti.
Kultura / Knjige | 06. 11. 2019. u 10:50 I.K. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Knjižnica Gimnazije fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu od utorka je bogatija za 14 novih naslova, odnosno 144 knjige uglavnom s lektirnog popisa (Proces/Preobrazba, Don Quijote, Kiklop, Gospoda Glembajevi, Suze sina razmetnoga/Dubravka, Smrt Smail-age Čengića, Patnje mladog Werthera, Kraljevo, Hrvatski bog Mars, Kabanica, Ilijada /Odiseja) te hrvatsko-njemačkih/njemačko-hrvatskih rječnika.

Knjige su nabavljene preko Javnog natječaja za financiranje i sufinanciranje projekata iz područja predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti na koji su se javili sa svojim programom ''Pet do dvanaest''.

''Makar su nove knjige samo kap u moru potreba dvije širokobriješke srednje škole koje koriste knjižnicu, možda je ovaj način nabavke novih knjiga jedan iskorak u bolje stanje s knjigama u gimnazijskoj knjižnici'', kazale su vrijedne djelatnice knjižnice i profesorice hrvatskog jezika i književnosti Blanka Kraljević i Marina Ćeškić koje su osmislile i pripremile projekt.

Napominju kako ne misle stati samo na ovoj prijavi nego se ubuduće redovito javljati na ovakve i slične natječaje, a sve kako bi rad gimnazijske knjižnice što više zadovoljavao potrebe knjigama svima koji koriste njezine usluge.

Knjige su nabavljene preko Školske naklade koja je ponudila najbolje uvjete.

Kopirati
Drag cursor here to close