uberi priču

Književni spektakl u Mostaru: Stotinjak djece potrčalo ubrati svoju priču

Kultura / Knjige | 20. 06. 2015. u 14:33 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Narodna knjižnica HNŽ Mostar po prvi puta u BiH organizirala je čitateljsku manifestaciju "Drvo priča" ispred Hrvatskoga doma herceg Stjepana Kosače u subotu 20. lipnja.

Stotinjak djece i njihovih roditelja, ljubitelja knjige sudjelovali su na ovoj manifestaciji želeći ubrati svoju priču.

''Cilj ove manifestacije je popularizacija knjige i čitanja od najranije dobi. Stotinjak slikovnica je visjelo na granama ispred knjižnice i svako dijete je 'ubralo' svoju novu slikovnicu'', rekli su za Bljesak.info iz Narodne knjižnice

U izvedbi klauna, recitacijama sudionika “ Pričaonica“, dramskoj sekciji „ Talija“ iz Pologa, uživali su i veliki i mali.

Dvije glazbene točke, sudionica Malih melodija Mostara, Beate Cvitković i Marte Hrkać oduševile su nazočne. Književnica Miljenka Koštro obogatila je ovu manifestaciju svojim kratkim pričama. Berba je krenula i knjige su planule doslovno u manje od minute, što je dokaz da su djeca željna slikovnica i čitanja.

''Svi roditelji su se složili da je bolje provoditi vrijeme uz knjigu, umjesto uz računalo i televizor. Zahvaljujemo se donatorima malog, književnog spektakla!'', rekli su iz knjižnice.

Kopirati
Drag cursor here to close