Ususret Uskrsu

Književna srijeda: Predstavljeno stvaralaštvo fra Vendelina Karačića

''Karačić je čovjek koji ima širok opus, do likovnosti različitih književnih rodova po kojima je on postao poznat i priznat. Sve je u skladu korizmom i tu je ta duhovna poezija''
Kultura / Knjige | 11. 03. 2020. u 19:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera


U sklopu Književne srijede Društvo hrvatskih književnika Herceg - Bosne organiziralo je program 'Ususret Uskrsu - Breviarium poeticum' - književna večer duhovne poezije u Mostaru.

Kroz program je upriličeno predstavljanje književnog stvaralaštva fra Vendelina Karačića. O književnom stvaralaštvu fra Vendelina Karačića govorio je književnik Dragan Marjanović.

Foto: Bljesak.info / Predstavljeno stvaralaštvo fra Vendelina Karačića

''Karačić je čovjek koji ima širok opus, do likovnosti različitih književnih rodova po kojima je on postao poznat i priznat. Sve je u skladu korizmom i tu je ta duhovna poezija. Želim naglasiti da je poezija, književnost i umjetnost nešto što je dobro i sveto'', kazao je Ivan Sivrić, predsjednik DHK HB.

Foto: Bljesak.info / Predstavljeno stvaralaštvo fra Vendelina Karačića

Čitala se duhovna poezija hrvatskih pjesnika, a čitali su je članovi kluba studenata hrvatskog jezika i književnosti 'Franjo Milićević'.

''Sve što će se predstaviti stavio bih pod isti naziv a to je beletristika. Jer tu ima i pjesničkih djela, esejistike, humoristike. Imam nekih 20-ak knjiga, većinom pjesničkih zbirki, ima nešto i humora, stručnih radova, zatim jedna slikovnica'', rekao je fra Vendelin Karačić.

Foto: Bljesak.info / Predstavljeno stvaralaštvo fra Vendelina Karačića

Nastupili su i članovi DHK HB i gosti s pjesmama prikladnim vremenu Korizme i Uskrsa.

Program je održan u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača 11. ožujka.

Kopirati
Drag cursor here to close